روغن هسته انار

روغن هسته انار

معرفی روغن هسته انار و خواص آن

روغن هسته انار به دلیل دارا بودن اسیدهای لینولئیک کنژوگه  شناخته شده با نام پانیسیک اسید یا اسید چرب امگا۵ در میان تمام روغن های گیاهی طبیعی کاملاً منحصر به فرد است. این روغن تنها یکی از معدود منابع گیاهی برای اسید لینولئیک کنژوگه است. نقش اسید لینولئیک کنژوگه بسیار حائز اهمیت است زیرا آنها مانع سنتز پروستاگلاندینها از اسید آراشیدونیک می شوند لذا خاصیت ضد سرطان دارند و اثرات آن در  کاهش رشد و تکثیر سلولهای سرطانی سینه در افراد اثبات شده است.

این روغن دارای مقادیر زیادی اسکوآلن، الکل های آلیفاتیک، فیتواسترول‌ها و توکوفرول می‌باشد. فیتواسترول غالب این روغن سیتوسترول و توکوفرول غالب آن توکوفرول است. سیکلوآرتنول، تری ترپن غالب روغن هسته انار محسوب می‌شود. این ترکیبات هرکدام به تنهایی دارای خواص فرا سودمندی هستند که خواص ویژه درمانی این روغن از آنها نشأت می گیرد. خواص غذا دارویی این روغن شامل کاهش چربی و کلسترول خون، جلوگیری از انواع سرطان‌ها به خصوص سینه و پروستات، ضدالتهاب و جلوگیری از گرفتگی رگهای خونی است.

تعدادی از ترکیبات پلی فنولی موجود در هسته انار خاصیت فیتواستروژنی دارند یعنی شبیه استروژن طبیعی عمل می کند و با به تعویق انداختن یائسگی از پوکی استخوان و بیماریها و سرطان های مربوط به اختلالات هورمونی مانند سرطان سینه و پروستات جلوگیری می نمایند بسیاری از خانم ها به موارد استفاده روغن هسته انار و مفید بودن آن جهت کاهش علائم یائسگی از قبیل برطرف سازی نوسانات خلقی، گرگرفتگی و عرق شبانه، خشکی واژن و کاهش میل جنسی پی برده و از آن استفاده می کنند.
در مصارف بهداشتی آرایشی تاثیر فوق العاده آن بر شادابی پوست و مو حائز اهمیت است. خاصیت ضد چروک، لایه بردار، جلوگیری از پیری پوست، حفظ لطافت و شادابی و ترمیم ترکهای پوستی، همچنین تقویت عالی مو و پوست سر آن به تازگی مورد توجه خاص تولید کنندگان لوازم آرایشی بهداشتی معروف دنیا قرارگرفته و هم اکنون به عنوان یکی از بهترین داروهای تقویت پوست و مو در داخل و خارج از کشور استفاده می شود.
روغن هسته انار تاثیری باور نکردنی در از بین بردن خطوط خالکوبی روی صورت (تاتو) داشته و در حداقل زمان ممکن با لایه برداری از پوست باعث از بین رفتن تتو های قدیمی می شود همچنین در استفاده موضعی جهت مرطوب نمودن پوست، روغن ماساژ و یا روان کننده کاربرد دارد. کاهش رطوبت در پوست موجب افزایش چروکیدگی می گردد که روغن مذکور با افزایش رطوبت لازم و کاهش خشکی، چروکیدگی پوست را برطرف نموده و به جهت الاستیسیتی، محکم، درخشنده و براق بنظر می رسد. این روغن علاوه بر مرطوب نمودن پوست، به علت خواص استروژنیک طبیعی، آنتی اکسیدانی، ضد فساد پذیری و ضد میکروبی باعث افزایش قدرت و خاصیت الاستیکی پوست می شود.

مزایای کلی روغن هسته انار:
–   از سرطانی شدن سلول‌های بدن پیشگیری می کند.
–   باعث کاهش ایجاد زخم در مبتلایان به سرطان پوست می شود.
–   از بیماری های قلبی و تصلب شرائین جلوگیری می کند.
–   فرایند پیر شدن سلول ها را کند می نماید، لذا از پیری زودرس و چین و چروک پوست جلوگیری می کند و در حفظ جوانی موثر است.
–   خاصیت ضد التهابی قوی اش که مرهون اسیدهای چرب موجود در آن است ناراحتی های پوستی مانند خشکی پوست، اگزما و سوختگی در اثر نور خورشید را تسکین می دهد.
–   به تنظیم هورمون‌ها که نقش مهمی در کاهش خطر احتمال ابتلا به سرطان سینه دارند، کمک می‌کند.
–   مصرف منظم آن می تواند از مشکلات یائسگی مانند پوکی استخوان، در خانم ها جلوگیری کند.
–   از تشکیل سلول های سرطانی وابسته به استروژن و غیر وابسته به استروژن جلوگیری می کند.
–   به منظور برطرف کردن کدری پوست در محصولات آرایشی به کار می رود.
–   مرطوب کننده پوست است و با افزایش رطوبت لازم و کاهش خشکی، چروکیدگی پوست را برطرف نموده و پوست به جهت الاستیسیتی آن محکم، درخشنده و براق بنظر می رسد.
–   در بازسازی و تقویت پوست و حفظ لطافت و شادابی آن  نقش دارد.
–   با خاصیت لایه برداری تاثیری باور نکردنی در از بین بردن خطوط خالکوبی روی پوست صورت (تاتو) دارد.
–   ترمیم ترکهای پوستی ناشی از زایمان یا رژیم های لاغری.
–   به عنوان روغن ماساژ.
–   در کاهش ورم و دردهای عضلانی موثر است.
–   از افزایش وزن جلوگیری می کند. رعایت یک برنامه غذایی صحیح و مصرف هم زمان مکمل روغن دانه انار باعث کاهش وزن می شود. برای بالا بردن سوخت و ساز بدن می توانید از این روغن روی سالاد و غذا استفاده کنید.

* البته دانشمندان خاطرنشان کرده اند که فواید روغن هسته انار فقط با مصرف منظم آن در زمان طولانی بدست می آید.
روغن هسته انار تهیه شده به روش کلد پرس کاملاً خالص بوده فاقد هر گونه مواد افزودنی و دارای بالاترین کیفیت ماده موثره پانیسیک اسید است.

مواد مؤثره:
کامپسترول        ۷/۴ درصد وزنی
استیگماسترول      ۶/۵ درصد وزنی
بتاسیتوسترول      ۷/۴ درصد وزنی

پروفایل اسید چرب:
استئاریک       ۷/۱ درصد وزنی
پالمتیک        ۴۷/۲ درصد وزنی
اسید اولئیک ( امگا ۹ )    ۶۳/۴ درصد وزنی
لینولئیک اسید ( امگا ۶ )    ۷۸/۹ درصد وزنی
لینولنیک اسید ( امگا ۳ )   ۱> درصد وزنی
پانیسیک اسید ( امگا ۵ )     ۸۰ ـ ۷/۶۶ درصد وزنی

توزیع اسیدهای چرب:
چرب اشباع     ۴۵/۶ درصد وزنی
چرب مونو غیراشباع    ۰۶/۵ درصد وزنی
اسیدهای چرب پلی غیر اشباع    ۳۴/۶۸ درصد وزنی
اسید های چرب کلی     ۰۸/۸۰ درصد وزنی

شرایط نگهداری: در مکان تاریک، سرد، در محیط دور از حرارت، نور و بو نگهداری شود.