روغن هسته انگور

روغن هسته انگور

روغن هسته انگور Grape seed oil به رنگ زرد مایل به سبز است. این روغن فاقد بو و دارای طعمی مطبوع می باشد. روغن هسته انگور دارای تری گلیسیرید، امگا ۶ ، امگا ۹ ، اسید پالمتیک، و اسید استئاریک می باشد.

روغن هسته انگور جزو گران‌قیمت‌ترین روغن‌های موجود در قفسه فروشگاه‌های مواد غذایی است که تا یک سال پیش در کشور ما اصلاً تولید نمی‌شد. این روغن به دلیل قیمت بالا، نتوانسته جای خودش را بین مردم کشور ما به خوبی باز کند اما خیلی‌ها معتقدند خواص فراوان آن به قیمت بالایش می‌چربد. بیشتر افراد روغن هسته انگور را با هدف بهره بردن از خواص این محصول در سبد غذایی خود می‌گنجانند و سعی می‌کنند با مصرف آن همراه سالاد یا غذا، بیشترین سود را از خوردنش ببرند، از آنجا که روغن هسته انگور حاوی آنتی‌اکسیدان و اسید چرب اولئیک (امگا ۹) است می‌توان از آن برای سرخ کردن هم استفاده کرد، حتی اگر روی بسته‌بندی آن عبارت «مخصوص سرخ کردن» درج نشده باشد. البته بهتر است برای بهره‌مندی کامل از تمام خواص این روغن، آن را حرارت ندیده مصرف کنید.

روغن هسته انگور ترکیب‌های آنتی‌اکسیدانی و فنلی نسبتاً بالاتری نسبت به سایر روغن‌ها دارد. ترکیب‌های آنتی‌اکسیدانی و فنلی در پیشگیری از ابتلا به برخی بیماری‌ها از جمله ناراحتی‌های قلبی عروقی و سرطان‌ها نقش مهمی دارند و می‌توانند باعث کاهش تولید رادیکال‌های آزاد هم بشوند. از طرفی اسیدهای چرب امگا ۶ و ۹ بالاتری در این روغن وجود دارد بنابراین مصرف متعادل آن می‌تواند به ارتقای سطح سلامت کمک کند. هر چه این روغن تازه‌تر باشد، خواص سلامت بخش آن هم بیشتر خواهد بود.

روغن هسته انگور روغنی فوق العاده جهت پخت و پز با نقطه اشتعال و دود بالا و رایحه ای بسیاردلپذیر است. این روغن غنی از فیتواسترول ها (استرول های گیاهی) است، نیز مملو از ویتامین ای بوده و با فعالیت بالای آنتی اکسیدانی خود سلامت قلب، پوست و ماهیچه ها را تضمین می کند. به دلیل فعالیت آنتی اکسیدانی بسیار بالا، از این روغن به عنوان افزودنی به سایر روغن های گیاهی به منظور افزایش عمر قفسه ای و کاهش ترشیدگی استفاده می شود. روغن هسته انگور علاوه بر استفاده های غذائی  در محصولات متنوع مراقبت از پوست و مو کاربرد دارد. روغن هسته انگور زیاد چرب نیست اما معمولا با روغن بادام و روغن جوانه گندم ترکیب می ‌شود، سبک است و بوی زننده ‌ای ندارد .

در هسته انگور مقداری روغن و تانن موجود است نیز حاوی مقدار زیادی ویتامین E و لینولئیک اسید (امگا ۶ (می باشد. آنتی اکسیدان موجود در روغن هسته انگور “پروآنتوسیانیدین” نامیده می شود.
روغن دانه انگور به عنوان یک روغن گیاهی خوراکی با کیفیت بسیار بالا و موثر در کاهش کلسترول خون بالا شناخته شده است.

روغن هسته انگور به دو منظور به کار می رود:
۱)  کاربرد آرایشی
۲)  کاربرد آشپزخانه ای

روغن هسته انگور مانند دیگر روغن ها باید در جای تاریک و خنک نگهداری شود. اگر جزء آن دسته افراد هستید که این روغن را به میزان خیلی کم استفاده می کنید، آن را در یخچال نگه دارید.

توجه داشته باشید که ضخیم شدن و سختی دیواره شریان (آتروسکلروز) به علت بالا بودن کلسترول و رسوب چربی در دیواره رگها یکی ازعمده ترین دلایل مرگ و میر در سنین بالا ست. پژوهش های اخیر نشان داده است که مصرف روغن هسته انگور با تنظیم کلسترول خون، خطر ناشی از این بیماری را کاهش می دهد. این روغن  HDL (چربی خوب) را افزایش وLDL (چربی  بد) را در خون کاهش می دهد و با این عمل دیواره‌های شریان‌ها را پاکسازی نموده و سبب هدایت LDL  (چربی بد) به کبد و دفع آن از بدن می‌شود. همچنین روغن دانه انگور یک منبع طبیعی از ویتامین E است که یکی از ویتامین‌های محلول در چربی به منظور حفظ و نگهداری سوخت و ساز سلول‌ها در حالت طبیعی است.

با افزایش HDL و کاهش LDL و تری گلیسیرید به همراه رژیم مناسب و مختصر تمرینات ورزشی می‌توانید سال‌ها به طول عمر خود بیفزایید و سالم باشید…..

روغن هسته انگور خواصی دارد که برای پوست مفید است این روغن حاوی اسیدهای چرب و دیگر ترکیبات مفید و مورد نیاز پوست است به همین دلیل نرم کننده فوق‌العاده‌ای برای پوست‌های چرب به حساب می‌آید. در واقع این روغن باعث تغذیه و نرم و مرطوب شدن پوست شده و ترشح کلاژن را بیشتر می‌کند. این روزها در ترکیب لوازم آرایشی به وفور از این روغن استفاده می‌شود. روغن هسته انگور همچنین دارای مواد ضروری برای التیام و بهبود زخم است.

مالیدن روغن هسته انگور بر پوست بدن، کوفتگی و خستگی عضلات پس از ورزش را برطرف می‌کند همچنین ماساژ دادن اعضای سرمازده با روغن انگور مفید است. روغن خالص دانه انگور، ترکیبی فوق العاده موثر برای فعال سازی مجدد رشد پیاز مو است که با ماساژ دادن آن روی پوست سر می توانید به تاثیر سودمند این روغن پی ببرید.این روغن ضد یبوست بوده و از آن برای نقاشی و تهیه صابون نیز استفاده می شود. به طور خلاصه در مورد این روغن  ویژگی های زیر قابل توجه است:

▪ به علت سبک بودن به راحتی جذب پوست می شود.
▪ برای مرطوب کردن مو، مورد استفاده قرار می گیرد.
▪ کلسترول مفید را افزایش و کلسترول مضر را کاهش می دهد.
▪ فلاونوئید موجود در آن با بیماری های قلبی مقابله می کند.
▪ خاصیت آنتی اکسیدانی روغن هسته انگور با تاثیرات مضر رادیکال های آزاد مبارزه می کند و باعث کند شدن روند پیری پوست می شود.
▪ این روغن گردش خون، دید و انعطاف پذیری مفصل ها را بهبود می بخشد.
▪ میزان قند خون را کاهش می دهد.
▪ مانع ایجاد لخته در رگ های خونی می شود و لذا خطر بروز سکته را کاهش می دهد.
▪ خاصیت ضد سرطان داشته و در کنترل سرطان کولون مؤثر است.
▪ از پوست در برابر اشعه ماوراءبنفش محافظت می کند.
▪ مصرف منظم مکمل های این روغن، لکه های قهوه ای را کاهش می دهد و خطر آفتاب سوختگی را به حداقل می رساند.
▪ مالیدن چند قطره روغن هسته انگور چین و چروک، افتادگی و ترک های روی پوست را کاهش می دهد.

میزان استرول های موجود:
کامپسترول :  ۶/۱۲ – ۷/۹ %  درصد وزنی
استیگماسترول :  ۲/۱۲ – ۷/۱۰ % درصد وزنی
بتاسیتوسترول :  ۲۵/۷۶ – ۰/۷۲ % درصد وزنی
دلتا ۵ آوناسترول :  ۹/۱ % درصد وزنی
دلتا ۷ استیگماسترول :  ۲/۱ % درصد وزنی

پروفایل اسید های چرب:
پالمتیک اسید :  ۷/۹ % درصد وزنی
استئاریک اسید :  ۸/۶ % درصد وزنی
اولئیک اسید ( امگا ۹ ) :  ۵/۲۰ % درصد وزنی
لینولئیک اسید ( امگا ۶ ) :  ۷۲ – ۶۳ % درصد وزنی

روش نگهداری: در مکان سرد به دور از نور، گرما و بو نگهداری شود.